Redo för tävling!

Sista hårda toppningspasset utförs i eftermiddag och sedan är det bara att vänta in och se vart formen landar. Det har ju som jag tidigare skrivit, känts väldigt bra med träningen på sistone och jag känner mig förberedd och taggad på att tävla. Sista hårda simningen gjorde jag i morse men när jag kom till jobbet fick jag världens mjölksyra och flås av att gå upp för trapporna. Hur ska jag tolka det??? Dessutom sedvanliga känslan av att det börjar göra ont i halsen, att benen värker och att armarna känns tunga. Men det är ju så det brukar vara!

Det är inte bara Vansbro jag toppar till, om 11 dagar är det nämligen ännu ett rejs som står för dörren, Ironman 70.3 Jönköping och DET blir en riktig utmaning med ytterligare en ”halva” i kroppen bara en vecka innan. Men det blir kul!

Här är mina sista-minuten-tips inför Vansbro Triathlon:

  • Testa alla grejer dagarna innan. Det innefattar dräkt, tävlingshjälm, glasögon, cykel, skor=RUBBE
  • Serva cykeln i god tid. Sätt på rätt hjul och se till att ha nya eller fräscha däck och slangar på. Tänk på val av kasett, Vansbro är pannkaksplatt så de lättaste växlarna behövs inte
  • Rengör och smörj kedjan noggran, byt eventuellt till ny kedja
  • Hela ekipaget skall tvättas och göras skinande rent
  • Toppa formen med mkt sömn, bra mat (normal kost) och lätta träningspass med lite fart i
  • Skippa stora köttbiten från och med onsdag, jag äter lite ”lättare” mat dagarna innan och kvällen innan brukar jag äta fisk och ris. Funkar bra för min mage.
  • Undvik klassisk kolhydratladdning. Med normal kost och mindre träning upp till tävling kommer du ändå stå på startlinjen med fyllda depåer
  • Försök att undvika att stå och gå mycket. Gärna inte stressa heller!
  • Öva gärna någon växling också så att du får in känslan och det rätta knycket (JÄVLAR DET HAR JAG GLÖMT)!

Nåväl, nu vill jag bara önska alla som ska tävla ett STORT LYCKA TILL!

Om ni ser mig under tävlingen, vänta gärna med hejarrop till löpningen! Jag blir väldigt glad men extremt ofokuserad under cyklingen om förbipasserande vrålar på mig!

Vi ses!

Emma Graaf

Emma är dalkullan som började som elitsatsande konstsimmare i Ludvika men som senare fastnade för triathlon. Hennes favoritdistans är den längsta, Ironman dvs 3,8 km simning, 18 mil cykling och ett avslutande marathon. Sommaren 2013 blev hon svensk mästarinna i långdistans, ett guld hon tänker fortsätta försvara. Sedan januari 2014 satsar hon heltid och helhjärtat på sin idrott för att nå sitt stora mål VM 2015. Emma är Sveriges och lagets gladaste triathlet, ett smeknamn man inte kan ta miste på då det oftast sprider sig ett leende på hennes läppar under träning och tävling!

Relaterade poster

Vi lägger ner teamet

december 06, 2017

Uppstart i träningen

november 23, 2017

Det går framåt!!

november 13, 2017

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tävlingsschema

oktober 2018
M T O T F L S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
×